Kalendarium Hannagården

Kalendarium Hannagården

Snart börjar 2012

HannagårdenPosted by Hannagården 2011-12-14 14:03:34

Föreningen Hannagårdens vänner - och vår gullviva som fortfarande blommar - bjuder in till fyra dagar under 2012. Håll också utkik efter allt annat som kommer att hända på Hannagården nästa år utöver det som Hannagårdens vänner arrangerar! Det kommer snart upp här på kalendariet. Fester, internationella besök, ikonkurs, skrivarhelg. . .

5 jan 13.00 Hannadagen

Vi dukar som vanligt fram värmande glögg, julfika - och gröt för den som stannar lite längre - till självkostnadspris. Hannadagens tema i år är

"Tystnad och Musik " - två alternativa språk i en värld fylld med ord!

Ulla Käll, retreatledare och musiker med flera lovordade CD-skivor. Den senaste heter "Ansikte mot ansikte" och speglar gitarrmusik från flera epoker. Hon berättar om hur hon söker nya former för retreater där musik och stillhet möts.

Sara Lindvall, sångerska med jazz och folkton i rösten, sjunger egna och andras texter som hon tonsatt, arrangerat och producerat - senast på CD:n Vita verandor. Staffan Linder, gitarrist och lärare på Musikhögskolan, spelar...

Anmäl senast 2 januari. Avgift 100 kr betalas vid ankomst. Info och anmälan: info@hannahouse.se. tel 08-530 43208

28 april 13.00 Årsmöte för Hannagårdens vänner. Bli medlem! årsavgift 100 kr.

14.00 Öppet för alla - fika till självkostnadspris och dessutom

"Tunna Platser" - där himmel och jord möts

Kristina Eriksson och Ingrid Lindskog spelar flöjt och keltisk harpa. De har återfunnit gamla keltiska sånger som gör skäl för temat Tunna platser (ett keltiskt uttryck) - bara ett steg mellan jord och himmel.

Anmälan och info: se Hannadagen. Senast 20 april. Avgift 100 kr.

28 juli 13.00 Botvidsdagen

"Att gå mot strömmen - med motståndsmänniskor"

Jonas Jonson - författare, psalmskrivare och biskop em., berättar om sin bok kring Gustav Aulén. Aulén var internationellt känd professor, biskop och musikexpert. När andra världskriget bröt ut blev han Norges röst i Sverige och en förkämpe för mänskliga rättigheter. Hur blir man en motståndsmänniska i vår tid? Jonas Jonson har också skapat ett martyrernas kapell i Strängnäs domkyrka - för dem som gett sina liv i kampen för det som de trodde på.

Obs - vi planerar också en båtutflykt till Rågö där St Botvid mördades av den träl han friköpt. Mer detaljer om det senare på hemsidan!

Anmälan och info: se Hannadagen. Senast 20 juli. Avgift: 100 kr (exkl. ev. utflykt)

6 oktober 13.00 Höstgille - för medlemmar "Min andliga resa" - personligt

En dag med gott om tid att vara tillsammans i höstluften. Föreningen bjuder på fika och god mat! Frivilligt arbete ute eller inne, eller vila i en vrå. . .samtal i biblioteket, kanske ett stillsamt schackparti.. .och samling vid brasan på kvällen där den som vill gärna får berätta om sin livsväg och lyssna till andras!

Anmälan och info: se Hannadagen. Senast 30 september. Ingen avgift.